Het MoMA heropent binnenkort, met heel veel nieuwigheden

Na vier maanden intensieve werken heropent het Museum of Modern Art in New York, toch een van de meest bezochte plekken voor moderne en hedendaagse kunst, op 21 oktober haar deuren. De leden van het museum reeds op 13 oktober gaan genieten van de talrijke nieuwigheden die het museum te bieden heeft.

Zo kiest het museum ervoor om enkele reuzen uit de moderne kunstgeschiedenis samen tentoon te stellen met hedendaagse kunstenaars, teneinde met ‘nieuwe ogen’ naar de werken te kijken. Het zal niet iedereen kunnen smaken, voorspellen we. De uitgesproken bedoeling is om meer werken uit de vaste collectie te kunnen tonen en de focus te leggen op niet-Amerikaanse kunst. Sommige kunstcritici merken nu reeds op dat dit wel gelukt is voor Zuid-Amerikaanse kunst, maar dat de collecties van Aziatische en Afrikaanse kunst toch heel wat hiaten kent.

Interessanter zijn de talrijke nieuwe galerijen in het flatgebouw dat nu deel uitmaakt van het MoMA, en waar onder meer aandacht wordt besteed aan performance art en kunstinstallaties.

Ook het restaurant kreeg een flinke makeover, en de openingsuren worden verlengd. Verleng je volgende trip naar New York dus alvast met een aantal dagen mocht je het hernieuwde MoMA volledig willen ontdekken!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X