Kunst & Zwalm, interessante dialoog tussen kunst en streek

Gisteren ging ‘Kunst & Zwalm’ van start, een sympathiek initiatief van Thijs Van der Linden, die een 25-tal kunstenaars uitnodigde om kunstwerken te maken die geïntegreerd zijn in de omgeving -de Zwalmstreek. De reportage van AVS zal je al een idee geven van waar je aan te verwachten:

 

Een paar stoelen en twee ballonnen, dat is toch geen kunst” schreef Kristof Van Heeschvelde op de muren van een gebouw waarbinnen een van zijn werken hangt, samen met een werk van Gert Scheerlinck met, je raadt het nooit, twee stoelen en twee ballonnen. De vraag op de muur (of is het een stelling?) zal menig bezoeker de woorden uit de mond nemen. Maar dat is precies de bedoeling: “Als kunstenaar is het ons werk om zaken die we belangrijk vinden in vraag te stellen en met de werken voor Kunst en Zwalm doen we dit ook effectief”, vertelt Gert me. “Met titels als ‘de deuren gaan open’ en ‘seeking understanding’ verwachten we dat de toeschouwer de vraag op de muur achter zich kan laten en meer open staat voor interpretatie van de werken. Alles houdt verband met elkaar, maar een duidelijk antwoord of verklaring zal je van ons niet krijgen, daar dient de toeschouwer zelf invulling aan te geven”.

Al licht Kristof in een interview met Ewoud Ceulemans een tipje van de sluier op: “Het schilderij dat ik heb gemaakt toont Gert en mezelf, in een verstoord gesprek over ons werk. Het gaat over communicatie, of misschien beter: over het gebrek daaraan. De slogan op de muur moet mensen helpen om het werk te interpreteren”.

Een interessante wisselwerking alleszins…

zwalm

Kunst & Zwalm vindt plaats op 26 en 27 augustus, 2 en 3 september en 9 en 10 september. Klik hier voor alle info.

Voor Gert Scheerlinck wordt het overigens nog een druk najaar. Eind september heeft hij een solotentoonstelling ‘Objects of disguise’ in galerij Twelve Twelve in Den Haag, vanaf 8 september is hij te zien op de biënnale van ‘non-objective art’ in Pont-de-Claix in Frankrijk en vanaf 4 oktober op “Art The Hague”, en vanaf 20 oktober in duo met D.D. Trans in een tentoonstelling ‘Inner Circle’ in Ruislede. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!


Lees ook:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X