Kunstwedstrijd ‘De Curieuze Collectie 2020’ hengelt naar Gents talent

Al voor de zevende keer organiseert Curieus Gent-Oost (een ‘progressieve cultuurfabriek’) De Curieuze Collectie, een kunstwedstrijd die openstaat voor iedereen die in Gent woont, geboren is of er studeert, vanaf 16 jaar. Alle kunstdisciplines komen in aanmerking, en je hoeft geen geschoolde kunstenaar te zijn om deel te nemen. De wedstrijd is dus zeer democratisch.

Niettemin is het niveau van de uiteindelijke selectie hoog. De laureaten van de laatste edities zullen ongetwijfeld een belletje doen rinkelen bij kunstfanaten: Wivina Ockier, Leen Van Tichelen en Jonas Vansteenkiste. De kwaliteit wordt bewaakt door een vierkoppige jury die bestaat uit Philippe Van Cauteren (S.M.A.K.), Tatjana Gerhard (kunstenaar), Marie Cloquet (kunstenaar) en Inge Braeckman (auteur).

Philippe Marquebreuck, initiatiefnemer en voorzitter van Curieus Gent-Oost: “Gezien het Van Eyck-jaar kozen we deze keer voor het thema van De Rechtvaardige Rechters. Laat je hierdoor echter niet in je artistieke vrijheid beknotten: hoe gekker, hoe liever. Hoe je met het thema aan de slag gaat, kan werkelijk alle kanten uit.”

De tien laureaten worden gepresenteerd in een tentoonstelling in de kapel op Campo Santo van 8 tot 10 mei 2020. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs en krijgt voor de gelegenheid een solotentoonstelling in Gent. De selectie heeft plaats in het Buurtcentrum Macharius op 28 maart 2020 van 9u tot 14u.

De kunstenaars mogen max. drie werken aanleveren en komen deze zelf verdedigen voor de jury. “Dit is behoorlijk uniek qua aanpak”, aldus Marquebreuck, “want de jury heeft altijd nuttige feedback veil voor de kunstenaars.” Het doel van deze wedstrijd? “Wij willen een forum bieden aan iedereen die in Gent kunst maakt. De laureaten krijgen de kans hun werk te tonen aan een groot publiek, en het publiek kan kennismaken met een aantal onbekende, jonge of startende kunstenaars.”

Zelf interesse om deel te nemen? Lees dan hier het reglement na.

http://www.decurieuzecollectie.be

Share This Post On

1 Comment

  1. you tube
    joachim vanderbeeken

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X