Michaël Borremans en Luc Tuymans over Gerhard Richter

Het is altijd boeiend om kunstenaars over andere kunstenaars te horen vertellen. Naar aanleiding van de tentoonstelling van Gerhard Richter, ‘About painting’, in het SMAK, intussen al een anderhalf jaar geleden, nodigde directeur Philippe Van Cauteren Michaël Borremans en Luc Tuymans uit voor een gesprek over de kunstenaar. Borremans heeft het over wat Richter zo boeiend maakt in zijn ogen, diens constante evolutie en de plaats die hij in zijn werk over laat aan het toeval. Tuymans heeft het dan weer over het kunsthistorische belang van Richter en de invloed die hij uitoefende op zijn eigen werk.

Een vernieuwende kijk alleszins op het werk van een van de invloedrijkste hedendaagse kunstenaars. Mocht je ze gemist hebben, ontdek even :

Author: The ArtCouch

Share This Post On

5 Comments

 1. Intelligente woorden van Michaël Borremans, op zijn eigen bescheiden en boeiende manier.
  Luc Tuymans blijft zoals steeds zichzelf…
  Maar beiden beschouwen Richter als de grote kunstenaar die hij is en blijft.

  Post a Reply
  • Ik vond beide uiteenzettingen een beetje afstandelijk en te algemeen. Ze drongen nooit door tot de kern van de zaak waarom Richter zo belangrijk is. Er zat weinig ziel in hun betoog!

   Post a Reply
  • Voor zover we weten niet, Beste Ruben

   Post a Reply
 2. Koop het boek “OVER SCHILDEREN” bij SMAK van de voorbije tento Gerhard Richter, dat is schitterend gebracht en ook de uiteenzetting tijdens een open meeting met curator Martin Germann, TOP!

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X