Mute Encounters: Bruno Walpoth in Bejing

In het CAFA Art Museum maken ze zich op voor een aantal tentoonstellingen van internationale kunstenaars in 2019. In maart begon het met een tentoonstelling van de Italiaanse beeldhouwer Bruno Walpoth, die er een dertigtal beelden tentoonstelde, in zijn typisch hyperrealistische stijl, waarvan je nooit zou kunnen vermoeden dan het uit hout werd vervaardigd. Maar, uitzonderlijk, werden er naast de houten sculpturen ook schilderijen en beelden in brons en in papier getoond.

De tentoonstelling in het CAFA was trouwens de eerste stap van een heuse Aziatische tournee voor de kunstenaar, die het komende jaar ook in andere musea zal te zien zijn.

De emotieloze, maar daarom niet gevoelloze beelden van Walpoth, steunend op de traditie van houtbewerking uit de vroege Renaissance (zelfs al gebruikt hij een kettingzaag in de eerste fase van zijn proces), sereen en contemplatief, perfect in balans, zij het soms een ongemakkelijke, zal ongetwijfeld de Aziatische spirituele ziel, of wat daar nog van overblijft, kunnen beroeren.

Mocht je hem nog niet kennen, of de komende tijd niet in Azië vertoeven, geniet hier alvast van een inkijk in zijn werkproces bij een van zijn nieuwste beelden, en eronder van enkele beelden van zijn tentoonstelling in het CAFA:

Courtesy of the artist and CAFA Art Museum:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

2 Comments

  1. Bangelijk mooi , Tony Matysiak

    Post a Reply
  2. Ongelofelijk, wat een vakmanschap ( iets wat in veel kunstopleidingen heden ten dage verloren gaat ), prachtige beelden!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X