Nationalisme in tijden van crisis, een bezoek aan Eurantica Mechelen

20160311_185244Eurantica kiest voor Belgische schilderkunst

Vanuit Sinaai richting Mechelen vertrekken houdt altijd filegevaar in. Dit traject om 17u20 op een vrijdagavond ondernemen is een heel slecht idee. Uiteindelijk stonden we om 18u30, een half uur voor sluitingstijd, op de parking van de Nekkerhal. Alles voor de kunst.

Meer ademruimte

De verhuis van Brussel naar Mechelen brengt ruime, mooi aangeklede standen met zich mee. Dit ruimtegevoel werd deels veroorzaakt door de rust in het complex. Buiten mezelf, mijn mama en nog wat enkelingen, was het er een half uur voor  sluitingstijd “Tote Hosen”. Een gevoel dat werd versterkt doordat een aantal exposanten hun stand al hadden afgesloten. Met behulp van kettingen en een constructie die iets weghad van visnetten. No kidding.

Galerie Terbeek

Galerie Terbeek

Meer kunst

Hoera! De balans kunst – antiek helt deze editie over ten voordele van de kunst. Sommige namen keren terug, zowel van kunstenaars als van standhouders, maar er is ook plek voor frisse ideeën.
De stand van Galerie Terbeek schotelt ons werken voor van o.a. Eva De Visser, Anke Birnie en Ellen Dijkhuis en is zeker een bezoekje waard. Ook de enorme ruimte van La Galerie Belge – één van de standen waar ik onder de kettingen door moest kruipen – heeft moois te bieden. Blikvanger is het werk van Nel 14512.

Praktisch

De beurs is nog tot zondag 13 maart te bezoeken. Een ticket kost 20,00€ aan de deur, 15,00€ online. BNP Paribas Fortis klanten en kinderen t/m 18 jaar mogen gratis binnen. Meer info op: www.eurantica.be

Sarah

Author: Sarah

Kunstenaars die ik momenteel volg: Marlene Dumas, Anselm Kiefer, Anisch Kapoor, Bill Viola, Santiago Calatrava

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X