Nieuwe en oude werken van Berlinde De Bruyckere in een tentoonstelling in Mechelen, vanaf 15 december

We hebben haar tentoonstelling in het S.M.A.K. in 2014 jammerlijk moeten missen (TheArtCouch bestond toen ook nog niet, al is dit nauwelijks een excuus), maar krijgen een gelukkige herkansing:  vanaf 15 december zullen werken Berlinde uit de reeks It almost seemed a lily, aangevuld met nieuwe werken, getoond worden in Museum Hof van Busleyden. Ze gaan in dialoog met de Besloten Hofjes, die voor de gelegenheid even hun vaste plaats op de zolder zullen verlaten en verhuizen naar de ondergrondse tentoonstellingsruimte.

Het is de eerste solotentoonstelling van Berlinde De Bruyckere in België sinds haar tentoonstelling in het SMAK! Enkele werken uit de reeks waren reeds te zien tijdens de Biënnale van Venetië, Art Basel, Manifesta en in het Sara Hildén Art Museum (Finland). De nieuwe werken binnen de reeks zullen voor het eerst te zien zijn in Museum Hof van Busleyden. Dus redenen genoeg om het alvast te boeken in uw agenda!

Mocht je een voorsmaakje (of nasmaakje, afhankelijk) willen genieten posten we alvast nog eens de twee knappe reportages die Artube en Fans of Flanders maakte van deze uitzonderlijke kunstenares: (maar blijf ons volgen om als eerste de indrukken op te doen van de tentoonstelling)

 


De tentoonstelling It almost seemed a lily loopt van 15 december 2018 – 12 mei 2019
Museum Hof van Busleyden in Mechelen, klik hier voor alle info.

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X