Nooit eerder getoond werk van Jean Pierre Temmerman bij Galerie PLUS ONE

Is het een trend? Of wordt het er een? Na D.D. Trans is Jean Pierre Temmerman alvast de tweede kunstenaar die na jarenlange stilte een comeback maakt. Hij bracht in maart een boek uit met een overzicht van zijn werk van 1978 tot nu, en sinds 15 september is een reeks nooit eerder getoonde werken te zien bij galerij PLUS ONE in Antwerpen.

Met zowel kleine, intimistische aquarellen als grote, monumentale werken creëert Temmerman een heel specifieke sfeer. Dat komt onder meer door de techniek die voor de doeken gebruikt werd. De groene tinten zijn het resultaat van een oxidatieproces dat vaak tien jaar in beslag neemt.

De tentoonstelling kreeg als titel ‘Rashomon’ mee, naar een film van Akira Kurosawa. De verwijzing lijkt vooral te slaan op de prominente rol die de natuur -als objectieve waarnemer die nooit oordeelt- erin speelt. Dat is ook in het werk van Temmerman een constante. Zijn werk wordt besproken als ‘mentale landschappen’ waarin realiteit en abstractie, orde en chaos hand in hand gaan.

Alleszins werk om lang bij stil te staan…

Grooste

Jean Pierre TemmermanCosmo Ocean, There will be…, 2000 – 2016; courtesy PLUS ONE gallery

bamboovijver

Jean Pierre TemmermanTraces of perspective “Rashomon”, 2000 – 2016; courtesy PLUS ONE gallery

temmerman2

Jean Pierre TemmermanCosmo Ocean, “Rashomon” forest, 2000 – 2016; courtesy PLUS ONE Gallery

Temmerman_ThereWillBe... copy

 

De tentoonstelling Rashomon loopt nog tot 15 oktober bij PLUS ONE, Sint-Hubertusstraat 58+, 2600 Berchem. Klik hier voor meer info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X