‘On the move’, de verhuis van kunstenaars uit hun atelier, gevierd met een ongewone tentoonstelling

Gisteren opende de tentoonstelling ON THE MOVE in de BLANCO ruimte in Gent. Een geladen tentoonstelling, ergens, gezien het kunstenaars bijeenbrengt die de laatste 12 jaar hun atelier hadden in een vleugel van de Leopoldskazerne in Gent, onder beheer van de organisatie NUCLEO. De plaats wordt verbouwd en krijgt een nieuwe bestemming, waardoor ze genoodzaakt zijn te verhuizen.

Ik kan me amper inbeelden hoe moeilijk is om de plek te verlaten. Het bood doorheen de jaren de nodige -en schaarse- ruimte voor maar liefst 45 kunstenaars, waarvan 22 op de tentoonstelling te zien zijn. Karakter had de plek alleszins wel…

De tentoonstelling wordt georganiseerd door 2 kunstenaars en gelegenheidscuratoren Fred Pectoor en Brantt. Verwacht je niet aan een klassiek opgestelde tentoonstelling. “We geven graag een ‘twist’ aan de presentatie van kunstwerken. We willen bezoekers verrassen door werken op een andere manier te tonen”, aldus Free Pectoor in een interview met Kathleen Ramboer van Kunstpoort.

De tentoonstelling ‘On the move’ vindt plaats van 1-10 juni in BLANCO, Coupure rechts 308, Gent. Open in de weekends van 2-3 en 9-11 juni van 14-18u.

 

(foto’s ©freepectoor)

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X