Op kunst bieden voor een goed doel… 15 kunstenaars bieden werk voor de Warmste Week

Op 22 november viert The Beatles van The Beatles zijn vijftigste verjaardag. De mensheid kent het album beter onder de bijnaam The White Album, omwille van de opvallend minimalistische cover, ontworpen door de Britse popartkunstenaar Richard Hamilton én Paul McCartney. In 1968 viel je meer op met een eenvoudig concept dan met een drukke hippie-hoes.

Wat krijg je als je 15 hedendaagse kunstenaars vraagt om The White Album een alternatieve cover te geven? Op basis van dit gegeven viert Studio Brussel de vijftigste verjaardag van de plaat van The Beatles met een veiling voor het goede doel.

Stijn Van de Voorde van Studio Brussel zocht met behulp van kunstkenners Jan Hoet Jr. en Eva Goethals naar vijftien hedendaagse Belgische kunstenaars die op dit ogenblik op een of andere manier in de kijker staan. Ze vroegen hen om de hoes van het iconische album voor de gelegenheid een alternatief ontwerp te geven. Een kunstwerk OP een kunstwerk dus.

Thomas Bogaert, Bué The Warrior, Lieven De Boeck, Anouk De Clerq, Manor Grunewald, Gideon Kiefer, Muller Van Severen, Tinka Pittoors, Roa, Matthieu Ronsse, Sammy Slabbinck, Dennis Tyfus, Joris Van de Moortel en Koen van den Broek, werken op dit ogenblik hun exemplaar af.

Op 22 november, de dag van de verjaardag van de plaat, worden de werken geveild ten bate van vzw KunstZ, een van de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week. Deze vzw begeleidt en ondersteunt artiesten van diverse origine. Ze werken vaak samen met gevluchte kunstenaars, maar ook met jongeren met mixed roots die hun artistiek talent verder willen ontwikkelen.

Vanaf maandag 19 november kan je alle werken bekijken via stubru.be en een startbod doen voor een van de werken via whitealbum@stubru.be Je kan de werken ook in levende lijve zien bij Fosbury & Sons van woensdag 21 november tot donderdag 22  november, telkens van 14 tot 18u, en donderdag 22 november vanaf 20u bij Fosbury and Sons Mechelsesteenweg 271, 2018 Antwerpen.

Bieden maar!

Anouk De Clercq
Bué The Warrior

Dennis Tyfus

Gideon Kiefer

Koen van den Broek

Lieven De Boeck

Manor Groenewald

Muller Van Severen

ROA

Sammy Slabbinck

Thomas Bogaert

Tinka Pittoors

Joris Van de Moortel

(zondag komen 2 andere kunstenaars deze reeks vervolledigen, blijf ons volgen om als eerste op de hoogte te zijn!)

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X