Open call: Oooh zoekt beeldend kunstenaars voor groepsexpo rond ‘verwondering’

Kunstwerkt lanceert met Oooh een open call voor beeldend kunstenaars en slaat hiervoor de handen in elkaar met Netwerk Aalst, Stichting IJsberg (Damme) en Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur (Hasselt). Kunstenaars kunnen tot 29 februari een werk indienen via het online platform Beeld. De winnaars krijgen een groepsexpo in een van de drie huizen. Oooh gaat op zoek naar verwondering en laat je met andere ogen naar de dingen kijken.

Het thema: Verwondering

Kunstenaars hebben steevast een eigen kijk op de wereld, en een unieke manier om deze blik te vertalen naar een uiting ervan, een vorm, een beeld, die bij de kijker vaak verwondering oproept. Maar wat verwondert de kunstenaar? Waar staat hij of zijn nog bij stil, hij die zoveel beelden heeft gezien, en die er een veelvoud van in zich draagt? Met de open call Oooh roept Kunstwerkt beeldende kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel op om te tonen wat hen verwondert, en zo op hun beurt de kijker weer versteld te doen staan.

De selectie

Inzendingen kunnen tot 29 februari 2020 (middernacht) worden gestuurd. Vanaf 1 maart maakt een team van drie curatoren, die bestaat uit Pieternel Vermoortel, Jan Moeyaert en Annelies Thoelen, een eerste selectie. De geselecteerde kunstenaars worden daarna uitgenodigd voor een tweede ronde: een live feedbackmoment waarbij ze hun werk kunnen voorstellen aan een uitgebreide jury.

Een unieke kans om jouw werk tentoon te stellen

De laureaten krijgen niet enkel de mogelijkheid om van de drie curatoren feedback te krijgen over hun werk, maar ze krijgen tevens de mogelijkheid om deel te nemen in drie groepstentoonstellingen in Netwerk Aalst, Stichting IJsberg (Damme) en Z33 (Hasselt) in de maand mei.

Hoe deelnemen?

Wie wil deelnemen aan de open call, kan zijn werk inzenden via Beeld.be. Dit gloednieuwe platform wordt gelijktijdig met deze open call gelanceerd door Kunstwerkt en Cera. Beeld.be biedt kunstenaars de kans om via een online profiel hun werk aan een breed publiek voor te stellen.

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X