Organische oerstructuren van Jef Faes in het Art Center Hugo Voeten

In het Art Center Hugo Voeten loopt tot 27 april nog de tentoonstelling met werk van Jef Faes. Bijzondere beeldhouwwerken die het midden laten tussen menselijke en organische constructies, een soort samenwerking tussen mens en die waarbij het steeds onzeker is wie wie precies stuurt, wie welk aandeel heeft in het eindresultaat. ‘Experimenteel’ is een term die in deze zin een dubbele betekenis krijgt in zijn werk.

Mix dit met een gezonder dosis wetenschap -hoewel hij zich zeker geen wetenschapper waant, nodigt zijn werk zeker uit tot een wetenschappelijke blik- en je verkrijgt kunst met een eigenzinnige, mysterieuze taal. Zijn tentoonstelling op de eerste verdieping van het Art Center presenteert niet alleen zijn recentste reeksen schilderijen en beeldhouwwerken maar ook een overzicht van zijn sculpturaal oeuvre van de laatste tien jaar. De titel, TSINITISNTITSINIT, duidt enerzijds op Faes’ speelse attitude ten opzichte van zijn eigen artistieke praktijk, maar tevens naar zijn fascinatie voor elementaire vormen zoals de cirkel, de zeshoek en het vierkant.

Het ontdekken waard…

 

Jef Faes, ITSINITISNTITSINIT from Art Center Hugo Voeten on Vimeo.

De tentoonstelling TSINITISNTITSINIT met werk van Jef Faes loopt nog tot 27 april bij Art Center Hugo Voeten. Klik hier voor alle info!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X