Plan B, een hoogst origineel kunstfestival in Bekegem, 26 & 27 augustus

Om kunst te beleven moet je maar al te vaak naar de ‘grootstad’ trekken. Maar soms duikt een initiatief op dat kunst naar de periferie brengt. Watou, uiteraard, maar twee jaar geleden zag een ander origineel initiatief het daglicht in Bekegem, West-Vlaanderen.

Het initiatief van een aantal jonge inwoners wil kunst op een frisse manier uit de grote steden te halen  door jonge, beloftevolle artiesten een week lang een residentie aan te bieden in het dorp. Een week lang verblijven ze in het dorp en maken kunst in interactie met deze omgeving, van beeldende kunst tot performance en fotografie. Dit resulteert in werk dat door het dorp zelf is geïnspireerd, en dat wordt gepresenteerd tijdens het festivalweekend op 26 en 27 augustus. Dit jaar doen kunstenaars Sidney AelbrechRuben CastroEva DonckersInca Garnica en Nikolas Lestaeghe mee aan het residentieproject.

Het resultaat is vaak hoogst origineel, zoals je uit de reportage van het evenement van vorig jaar kan afleiden. Ontroerend ook, hoe het hele dorp bij het artistiek evenement betrokken raakt:

Onder de noemer Platform wordt daarnaast ook nog bestaand werk gepresenteerd van een gevarieerde selectie kunstenaars. PLAN B wil op die manier een rol opnemen als creatieve broedplaats, uit de hand gelopen speeltuin en uitdagende gastheer.

Op zaterdag 26 augustus kan je vanaf 19u afzakken naar het dorpsplein voor Nachtlawaai, het avondlijke muziekprogramma van Kunstenfestival PLAN B, met optredens van Alien Observer, delvaux. en GeRoeZeMoeS. Ten slotte kan je tijdens het festivalweekend ook terecht in de kerk van Bekegem, waar kunstencollectief iD eST een tentoonstelling organiseert van beeldend kunstenaar Johan Lingier.

Kunstenfestival PLAN B is een gratis festival. Klik hier voor alle info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X