Reden om te feesten: een nieuw museum voor hedendaagse kunst in Amsterdam

Als er op een bereikbare afstand een gloednieuw museum voor Hedendaagse Kunst opent, dan zijn we bij voorbaat fan. En al zeker wanneer het van bij de opening een tentoonstelling biedt over Banksy en Warhol! Een treffende keuze, gezien beide kunstenaars toch op een heel eigen manier een andere wending hebben gegeven aan de kunststroming waarin ze leven. Maar eerst over het nieuwe museum (uit het persbericht):

“Moco Museum is een initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van LionelGallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Al meer dan achttien jaar werkt het kunstkoppel met werken van internationale kunstgrootheden. Van Picasso tot Koons, van Hirst tot Basquiat.”

Hier kunnen we mee leven, wat echter niet meteen duidelijk is is wat ze willen bereiken met het nieuwe museum, welke richting het moet uitslaan, welke impuls ze willen geven aan de hedendaagse kunstminnaar. De keuze voor hun eerste tentoonstelling geeft misschien al een hint. Door de (vooralsnog) anonieme ‘street art’ kunstenaar Banksy samen tentoon te stellen met Warhol, slaat het museum alleszins een brug tussen twee stromingen die ‘in hun tijd’ enorm vernieuwend zijn.

Warhol kan misschien als een makkelijke keuze gezien worden, maar dat is achteraf gezien. Banksy is om verschillende redenen een moeilijkere keuze, maar zal binnen enkele jaren misschien even ‘evident’ klinken als Warhol nu. Daar ligt misschien de link, of de brug.

We weten het nog niet, maar zullen alleszins gaan kijken. Meer hierover binnenkort op TheArtCouch!…

Het museum is overigens uitsteken gelegen op het museumplein te Amsterdam, klik hier voor meer info!

Banksy

Banksy

Warhol

Warhol

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X