Sarah&Charles @ NETWERK/ centrum hedendaagse kunst, Aalst

CENTRUM_sarah_charlesSarah & Charles’ werk behelst verschillende kunstvormen: installaties, decors, sculpturen en video’s. De kunstenaars hebben een buitengewone interesse voor verhaal, fictie en mise-en-scène. Naast enscenering is ook herinnering een belangrijk thema in het werk van Sarah & Charles, herinneringen en de persoonlijke beleving ervan.

Het Brusselse kunstenaarsduo studeerde af als laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) te Gent. Amper 6 jaar later (2013) boksten ze een grootschalig soloproject, ‘The Suspension of Disbelief’, in elkaar voor het Hasseltse kunstencentrum Z33. Het jaar daarop werden ze gevraagd een scenografische ingreep te realiseren voor het Kunstenfestivaldesarts.

Ook met de serie De Bricks begeven Sarah & Charles zich in de grijze zone tussen afbeelding en object. De vlakke werken aan de muur met steenmotief en gleuven zijn ondanks hun overduidelijk decoratieve uitstraling wellicht nog wel het meest ambitieus. Ze tonen het decorstuk en spelen met het aanvaarden door de toeschouwer van wat het zo overduidelijk niet is; de steen is geen steen. Maar het decorstuk is ingelijst en wil zo tegelijkertijd ook wel een kunstwerk zijn.

Nog tot 6 maart
Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst
Houtkaai 15
B-9300 Aalst

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X