Solotentoonstelling Guy Mees bij David Zwirner, Londen

Na Philippe Vandenberg bij Houser & Wirth is het de beurt aan de Belgische kunstenaar Guy Mees om een solo-tentoonstelling to hebben bij een topgalerij, ditmaal in THE UPPER ROOM bij David Zwirner in Londen. Het is overigens de eerste keer dat de in 2003 overleden Mees een solotentoonstelling heeft in het Verenigd Koninkrijk.

Mees is voornamelijk gekend om zijn radicale, poëtische benadering van ruimte, vorm en materialen. De tentoonstelling biedt een overzicht van een aantal sleutelwerken in de periode tussen 1960 en 1990, met als doel zowel de verscheidenheid als de conceptuele consistentie van zijn oeuvre aan te tonen.

Het vormt tevens een stukje kunstgeschiedenis. Mees was een lid van de Nieuwe Vlaamse School dat opgericht werd in 1960 en via contacten met de internationale ZERO-beweging een aantal groepstentoonstelling hield doorheen Europa. In die periode creëerde Mees zijn meest vernieuwende serie “Verloren Ruimte”, die bestond uit grote monochrome panelen en vrijstaande neon-objecten, beide met kant bedekt.

Niet voor iedereen weggelegd wellicht, maar boeiend niettemin!

mees1

 

De tentoonstelling loopt van 28 juni tot 28 juli bij David Zwirner in Londen. Klik hier voor alle info!


Lees ook:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X