Getuigenissen van startende kunstkopers (#2): Steven Van Der Heyden

De ervaring van Steven:

Ik werd op slag verliefd op een sculptuur in brons van Hilde Van de Walle. Het is een menselijke figuur die lijkt uit te kijken naar iets dat buiten bereik ligt of gedwongen wordt te wachten op…

De ingetogenheid van de figuur, de eenvoud, de sterke lijn lieten me niet meer los. Het werk is figuratief maar heeft door voorgaande kenmerken ook een zweem van suggestie en dat maakt het meteen heel poëtisch en uitnodigend om ermee in dialoog te gaan.

Deze alleenige figuur deed me wat denken aan “Man of the North” van Antony Gormley maar dan gekortwiekt, verplicht in wachtmodus gezet. In deze pandemische tijden waar zovelen op een eiland lijken te zitten, die ondanks alle digitale verbindingen lijden aan huidhonger en vereenzaming, die nood hebben aan echte bruggen naar menselijk contact, blijft het ook een zeer actueel werk!

Ik heb het tegenover een afbeelding van London uit de jaren ‘50 geplaatst, the place I feel at home the most!!, maar waar ik om voor de hand liggende redenen al ruim 2 jaar niet meer geraakt ben. Ik identificeer me dus in het verlangen dat deze  figuur uitstraalt, we weten allebei dat de waterlijn geen grens is maar een belofte!

Waarom volgens Steven mensen meer kunst moeten kopen:

De grootste rijkdom is de gedeelde, wat we delen in (h)erkenning en ervaring. En omdat Dostojevski het al zei : ” schoonheid zal de wereld redden”!


Deze reeks is mogelijk gemaakt door Kunst aan Zet, de Renteloze kunstlening! Ontdek hier de collectie en de voorwaarden om te genieten van de voordelige lening!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

 1. Raar,ik vind ook dat werkjes van jonge beginnende kunstenaars kopen schitterend kan zijn en toch koop ik constant werkjes van ouderen die ik graag zie , Raveel , Van Gyzegem , Claus , Verdegem , Coorevits , Ittman (Nederlander die echt ondergewaard wordt , wanneer item in Artcouch ?) Lambrechts,Siep Van Den Berg,Bervoets,Roger Van Akeleyen,Jan Van Riet,Dees De Bruyne,Nest Martens,Gariazzo,Wilfried Pas,Karel Dierickx etc.
  Zal wel mijn leeftijd zijn ….

  Groeten,
  Luc Smessaert
  9990

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X