Getuigenissen van startende kunstkopers (#3): Xavier De Graeve

De ervaring van Xavier:

We kennen de kunstenares al enige jaren, maar toen we een verzameling van haar werk zagen op een expo, was er geen twijfel meer.

Twee weken na de aankoop kregen we de vraag of ze het mocht ophalen voor een expositie. Het werk was namelijk geselecteerd voor Belgicart, het initiatief van Bozar waarvoor Sam Dillemans de selectie deed. Stichting Ijsberg neemt de organisatie over.

Natuurlijk zijn we blij voor haar, fier zelfs. Dit weekend is ze het werk komen ophalen. We hebben nu opnieuw een lege muur. Een muur die we speciaal voor het werk hadden wit geschilderd. Nu hangt er een postkaart met een reproductie van het werk, maar we missen het origineel al heel erg.

Waarom volgens Xavier mensen meer kunst moeten kopen:

Een werk aankopen van een kunstenaar is een vorm van steun en waardering. Het persoonlijke en het unieke karakter van zo’n werk is niet vergelijkbaar met een aankoop van ‘kunst’ in een of andere supermarkt.


Lon Koornwinder, La mare aux fées, 2019)


Deze reeks is mogelijk gemaakt door Kunst aan Zet, de Renteloze kunstlening! Ontdek hier de collectie en de voorwaarden om te genieten van de voordelige lening!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X