Steven De Wilde: pop-up gallery ‘Renée’s Journey’ voor goed doel

Voor wie ooit gestudeerd heeft in Antwerpen, zal de naam ‘Den Almoezenier’ geen onbekende zijn. Deze fuifzaal in de gelijknamige straat was het toneel van talloze cantussen, fuiven en andere studentikoze feesten. Het is in deze straat dat voor een maand Renée’s pop-up gallery is neergestreken.  Na meer dan 20 jaar droomjurken ontworpen te hebben voor zielsgelukkige bruidjes, keerde Steven De Wilde terug naar zijn oude liefde: tekenen en schilderen.

Maar de kunstenaar wil met zijn kunst meer bereiken dan alleen maar een bron van inspiratie en creativiteit te zijn. Zijn kunstproject, Renée’s Journey, wil een internationaal verhaal worden gelinkt aan een goed doel.  Renée, de mysterieuze dame,  een elegante verschijning met een zwak voor juwelen, is bovendien een mecenas met een missie. Met haar dromerige oogopslag en opvallende haarkleur speelt ze sinds 2012 een hoofdrol in het leven van de kunstenaar.

Renée werd in 2012 geboren in Antwerpen. Haar missie: op het einde van haar reis een bedrag doneren aan een jong talent.  Voor elk project creëert de kunstenaar 20 taferelen waarvan één speciale editie met bladgoud. Alle taferelen hebben dezelfde afmetingen en worden voorzien van eenzelfde inlijsting om de eenheid van het project nog meer te benadrukken.  Voor het eerste project selecteerde Steven samen met modejournaliste Veerle Windels de ontwerper Damien Ravn. Dankzij het project kon deze laatste zijn werk recent presenteren in Parijs. Ondertussen is men druk bezig met de selectie van een tweede ontwerper. Steven lichtte alvast een tipje van de sluier op: voor de tweede collectie trekt men wellicht naar Amsterdam. 

Wie kennis wil maken met de kunst van Steven De Wilde en meer vernemen over de filosofie achter Renée’s Journey kan nog tot 31 juli terecht in de pop-upgalerij gelegen in de Aalmoezenierstraat 4 te Antwerpen. De galerij is open maandag tot vrijdag van 13 en 18u en zaterdag van 11 tot 18u.  Ter plekke kunt u niet alleen genieten van de kunst van Steven, maar u kunt er ook een doos overheerlijke koekjes aanschaffen waarvan de kunstenaar de verpakking ontwierp. Uw eerste Renée hoeft alvast niet duur te zijn.

Author: Yves Joris

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X