“Take a walk on the wild lines”, merkwaardige dubbeltentoonstelling bij Artelli Gallery

Op 20 april opende bij Artelli Gallery Take a walk on the wild lines, een dubbeltentoonstelling waar “de lijn naar de ziel van de schilderij trekt”.

Albert Pepermans met wilde lijnen naar het hart

Voor de kunstenaar die zelf uithoudingsperformances gaf, zijn vechttechnieken en de gezichten van vechtersbazen inspirerend. Zijn onstuimige lijnen in het werk beklemtonen deze focus. Bij Artelli zijn er twee van zijn reeksen te zien.

In de reeks “Catchers” voegt hij aan de vechtscènes een verrassende zweem van erotiek, en in “Least Wanted”, een reeks boeventronies met aparte eigenschappen, gaat Pepermans keer op keer de strijd aan met de zelfkant van de maatschappij.

Pepermans’ buitenissige, brutale trekken glijden vaak delicaat weg in zachtheid. Een spanningsveld dat nog wordt opgevoerd door het gebruik van vaak felle kleuren en abstract ogende kleurvlakken.  Werk van Pepermans staat nooit stil, net zo min als de kunstenaar zelf op zijn zeventigste. Hij is blijkbaar nog lang niet uitgepraat…

(werken © Albert Pepermans, courtesy Artelli Gallery)

artelli_pepermans1

artelli_pepermans2

artelli_pepermans3

 

Sylvain Polony, abstract werk met een organische eenheid

Sylvain Polony bouwt complexe structuren die een natuurlijke eenheid tonen. “Bekijk de structuur van een agaat. Je ziet precies hoe deze steen gevormd werd, hoe elke laag als het ware versmelt met de andere en hoe ze onderling kristalliseren. In mijn schilderijen streef ik naar diezelfde organische eenheid. Daarom ook maak ik elk werk in één sessie”, aldus Polony.

Zijn studie architectuur is duidelijk voelbaar. Het is of hij de natuurlijke beperkingen van het canvas teniet te doen, deels door de gebruikte materialen, deels door de composities die de grenzen lijken te weerleggen, of tenminste in vraag te stellen. Het mist alleszins zijn effect niet…

(werken © Sylvain Polony, courtesy Artelli Gallery)

artelli_polony3

artelli_polony2

artelli_polony1

 

De tentoonstelling ‘Take a walk on the wild line’ loopt nog tot 3 juni 2017 bij Artelli Gallery. Klik hier voor alle info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X