‘Taking the bench’, een tentoonstelling vanuit het buikgevoel

fineartconsult2

© Vincent Pacheco

Elke kunstliefhebber zal er ooit wel eens van gedroomd hebben om zijn ‘ideale’ tentoonstelling te mogen samenstellen. Wij alleszins wel. Maar twee jonge kunsthistorici (Ellen De Schepper en Laura De Beir) hebben het ons alvast voorgedaan. Van 4 tot 6 maart houden ze in Brussel een behoorlijk eigenzinnig samengestelde tentoonstelling. Verwacht je niet aan een geüniformiseerde  verzameling werken met enige logica. Naar eigen zeggen hebben ze bewust niet willen zoeken naar een ‘rode draad’ in de gekozen kunstenaars en werken. Ze lieten vooral hun buikgevoel spreken:

“We have not searched for a specific kind of art, nor for a certain kind of artist or pieces that go well together. We have selected works that we are personally passionate about and that touch us emotionally. It really was a liberating experience. We are young art professionals, convinced that art is and should be about emotions.”

Het kon bijna een manifest zijn van TheArtCouch. En het mag wat ons betreft gerust een trend worden dat jonge (en oudere, uiteraard) initiatiefnemers hun eigen tentoonstellingen samenstellen. Life is Art!

© Lien Van Ranst

© Lien Van Ranst

De keuze die Ellen en Laura voor hun tentoonstelling hebben gemaakt is alleszins eclectisch, en verbazend internationaal. Jonge -relatief onbekende- talenten staan er oog in oog met meer gevestigde waarden als Agostino Bonalumi en Jon Pestoni!

Ons vielen alleszins de ons tot op heden onbekende Belgische kunstenaars Muhiba Botan en Lieven Segers op, en de Italiaanse, in Brussel wonende Raffaella Crispino. De initiatiefnemers leggen dan weer de nadruk op Line Van Ranst, Vincent Pacheco en Otto Piene (oprichter van de ‘Zero Group” uit Dusseldorf, dat met een rijk scala aan media en materialen experimenteert). Maar dat is juist het grote voordeel van dit initiatief: er is voor elke kunstliefhebber wel iets interessants te ontdekken!

Van 4-6 maart te zien in Avenue Louise 156 te Brussel.

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X