Tentoonstelling van Japanse fotografe Yoko Ikeda @ Ibasho Gallery

“Voor mij is fotografie geen manier om dingen vast te leggen, noch een werkwijze om bepaalde zaken of verschijnselen uit te leggen. Fotografie is een vorm van experimenteren om een nieuwe wereld te creëren door de lens. Er wordt bewust gespeeld met de dubbelzinnigheid van visuele sensatie, met kleuren, met compositie en met de verscheidenheid van het perspectief.

Dingen die voorkomen in het dagelijkse leven, of die overal gevonden kunnen worden, zijn erg eenvoudig en alledaags. Daarom hebben ze de neiging als zinloos te worden beschouwd. Mijn wens is om kostbare en bijzondere foto’s te maken van deze onderwerpen. Ook toevallige factoren zijn erg belangrijk. Soms brengt het onvoorspelbare resultaat mijn foto’s naar een dimensie die veel verder reikt dan wat ik had gedacht.”

 Deze avond opent galerij Ibasho een tentoonstelling rond de Japanse fotografe Yoko Ikeda. De foto’s van Ikeba zijn op het eerste zicht ontwapenend eenvoudig. In zekere mate vergelijkbaar met het werk van de Luikse Lara Gasparotto, over wie we eerder reeds berichtten. Beide proberen het alledaagse een aparte, bijzondere, misschien poëtische plaats te geven. Beide lijken lukraak te zijn getrokken, maar de foto’s van Ikeda zijn zoals ze zelf aangeeft steeds doordacht, op zoek naar wat er achter alledaagse dingen schuilt.

De tentoonstelling loopt nog tot 20 maart bij Galerij Ibasho. Meer info vind je hier!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X