Twee boeiende tentoonstellingen bij Cecilia Jaime in Gent

De komende weken heb je alvast twee opwindende redenen om de nog relatief nieuwe galerij van de Argentijnse Cecilia Jaime in Gent te bezoeken. Weliswaar lopen de tentoonstellingen niet in parallel, dus je zal moeten terugkomen.

Nele Van Canneyt, tot 29 oktober

Ik kende het werk van fotografe Nele Van Canneyt totdusver nog niet. Maar wat een ontdekking! De mysterieuze composities in haar foto’s bevragen de mens in relatie tot zijn omgeving. Wat denkt de man of vrouw op de foto? Dat weet de fotograaf natuurlijk niet, maar elke foto lijkt een uitnodiging om er zelf een antwoord op te verzinnen. Ik weet dat kunstenaars onderlinge vergelijkingen weren, maar Nele doet me in veel van haar foto’s automatisch aan Edward Hopper denken. De personages zijn er wel, maar tegelijk lijken ze afwezig. Aanwezig in een omgeving die de hunne niet lijkt te zijn.

(beelden komen van de website van Nele, klik hier om meer te ontdekken)

 

 

 

Kevin Vanwonterghem, vanaf 6 november

Hij prijkte reeds op de affiche van de laatste groepstentoonstelling in het PAK, nam deel aan de speciale veiling in het Museum Dhondt-Dhaenens, nu een solo-tentoonstelling in Cecilia Jaime gallery. Het moet gezegd: zijn natuurlandschappen die in een al te menselijke, abstracte ruimte worden ingesloten zijn verbazend! Uit zijn website versta ik dat dit het resultaat is van een zoektocht die rond 2013 is ontstaan, en pas vorig jaar deze richting vorm gaf. Een thema dat alleszins stof biedt tot nadenken…

(beelden komen uit de website van Kevin, klik hier voor meer)

 

 

Mooie keuze van de galerie Cecilia Jaime, ik ben alvast zeer benieuwd naar welke andere talenten in haar galerie zullen verschijnen. Klik hier voor meer info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X