‘Under Pressure ’18’, tekeningen van Paul Gees bij Valerie Traan galerie

Vorige week opende bij galerie Valerie Traan een tentoonstelling van Paul Gees, waarin de nadruk ligt op diens minder bekende maar daarom niet minder interessante tekeningen. Gees staat vooral bekend om zijn sculpturen en installaties, waarin hij hout, steen en metaal verwerkt tot evenwichtige en verrassend esthetische composities. ‘Door de uitdaging aan te gaan met de zwaartekracht, ontstonden vaak geladen beelden die de idee van balans of evenwicht in zich droegen’, aldus Gees.

De huidige tentoonstelling focust zich echter op de tekeningen. Gees maakt van zijn maquettes systematisch eerst een tekening, maar daarnaast maakt hij af en toe tekeningen die autonoom, op zich staan. ‘Ik geniet bij deze meestal grote formaten van het picturaal plastische karakter in het opbouwen van de tekeningen. Zij verhouden zich tot de sculpturen in die zin dat de positie van de tekening op het blad ingaat op de maat en de denkbeeldige ruimte van het tekenblad op zich. De kader wordt meteen de grens of de ruimte. Mijn tekeningen zijn evenwel minder bekend. Verrassend is vast te stellen hoe daar de laatste tijd positief op wordt gereageerd”, aldus Paul Gees.

Alvast het ontdekken waard dus…

 

 

‘Under Pressure ’18’ loopt nog tot 28 april bij Valerie Traan, klik hier voor alle info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Heel subtiel, verfijnd afgewerkt en evenwichtige werken. Een nieuwe manier om de balans tussen yin en yang weer te geven. Heel mooi.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X