Villa Cavrois heropent de deuren vanaf 19 mei!

Ook in Frankrijk gaan de musea langzamerhand weer open. Vandaag (19 mei) is dit alleszins het geval voor de fantastische Villa Cavrois, op een boogscheut van de Franse grens. Voor wie het nog niet heeft bezocht loont het alvast de moeite om een omwegje voor te maken, of het als stopplaats te noteren op weg naar het Zuiden deze zomer.

Dat komt door de villa op zich, uiteraard. Het modernistisch kasteel uit 1929 dat op vraag van de textielmagnaat Paul Cavrois als woonhuis werd opgericht, is een museumstuk op zich. De villa wou een plek bieden waar zuurstof, licht, werk, sport, hygiëne en comfort perfect samenvielen. Het is dan ook het pronkstuk van de modernistische architect Robert Mallet-Stevens.

De villa biedt ook plek voor tijdelijke tentoonstellingen. Zo is er tot 22 augustus de tentoonstelling Unit 2105 te zien van de Franse kunstenares Marie Maillard. Ze speelt er in op de betekenis van het huis, door op zoek te gaan naar sporen van verleden, toekomst, vooruitgang en toekomstvisies.

Meer kunnen we nog niet zeggen, gezien we er zelf nog niet naartoe geweest zijn. Maar voor wie de plek nog niet kent, bekijk zeker de video hieronder!

Extrait de UNIT 2102_réalité virtuelle ©Marie Maillard


Meer info over Villa Cavrois vind je op deze website.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X