‘What lies beneath’, CAS Oostende gaat op zoek naar de motieven van kunstenaars om kunst te maken

Thematentoonstellingen, ze bieden steeds een manier om op een andere, vernieuwde blik naar kunst te kijken. Het CAS (Contemporary Art Space) in Oostende en Zottegem maakt er nagenoeg een specialiteit van, al zoekt het veelal net wat verder naar de gemeenschappelijke band tussen de kunstenaars die het tentoonstelt. Het ging eerder al op zoek naar de menselijke aard en maakte het een staat op van de maatschappelijke toestand. In de huidige tentoonstelling, ‘What lies beneath‘ gaat het op zoek naar de achterliggende motieven voor het bedrijven van kunst.

Deze kunnen heel verschillend zijn, en je zal wat moeten graven om de exacte motieven te vinden. Sommigen gaan op zoek naar betekenislagen achter het de beeldende representaties (Ossip), anderen onderzoeken dan weer de machtsstructuren om ze te ondermijnen en de “verschillende articulaties van de menselijke conditie in de politiek, de kunstwereld en de technologie te onthullen” (Diego Lama).

De ware bedoeling is vaak gesluierd, maar soms ook expliciet. Zo brengt de Belgische Ilse Pierard met haar collages een soort ode aan de kleinste bouwsteen van het leven, de cel, aan de hand van van een breed scala aan alledaags verpakkingsmateriaal, transparant papier, zijdepapier, metaalfolie of cellofaan.

Een centraal thema hoeft duidelijk niet in de weg te staan van diversiteit en ontdekking…


Praktisch:
De expo ‘What lies beneath’ gaat haar laatste weekend in op 23, 24 en 25 juli, telkens 10 tot 12 en van 15 tot 18 uur in CAS-Oostende, Frans Musinstraat 19, Oostende.
Kunstenaars:
Ossip | Diego Lama | Armano Jericevi | Ilse Pierard | Théo Collie | Simon Van Parys


Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Hallo, van wie is het schilderij met die auto voor het huis? mooi werk!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X