De grootste privé kunst- verzamelaars ter wereld

chart_art_collectionsHet magazine ArtNews houdt een lijst bij van s’werelds grootste privé kunstverzamelaars. Het vormt een interessante lijst, in menig opzicht. Gerangschikt naar land van herkomst valt eerst op dat de Verenigde Staten ontegensprekelijk de meeste –grote- kunstverzamelaars huisvest, bijna de helft van alle verzamelaars komt uit de VS. Alle Europese landen staan goed voor iets meer dan 30%.

Maar de interessantste evolutie is uiteraard de opkomst van de ‘emerging countries’ op de lijst. Brazilië, China en Mexico prijken nu in de top 10 van landen met de grootste kunstverzamelaars. Als men Hong Kong erbij rekent kent China zelfs evenveel grote kunstverzamelaars dan Frankrijk.

chart_art_collections_continentDe website houdt tevens bij waar de rijkdom vandaan komt waarmee de verzamelaars hun dure hobby mee financieren. Niet verbazend dat het gros (38%) van deze mensen actief zijn in de investerings- en financiële wereld, gevolgd door mensen uit de vastgoedsector, media, handel, en luxegoederen. Deze vier sectoren staan in voor 36% van de grootste kunstverzamelaars.

Aspirant verzamelaars, nu weet u alvast in welke sector het beste werkzaam te zijn om uw kunstcollectie aan te vatten.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op