Jonas Vansteenkiste ontpopt zich als curator tot een meesterverteller. Een korte City-trip naar Menen (cc De Steiger)

Kunstenaar-curator Jonas Vansteenkiste komt weer zeer krachtig uit de hoek met een kleine maar inpalmende tentoonstelling. Rond het thema urbanisatie verzamelt hij een schare kwalitatieve kunstenaars die zowel in  sculpturen, video, installaties, fotografie als een schilderij een kijk geven op de vele facetten van verstedelijking: Manon De Boer, Anouk De Clercq, Jonas Vansteenkiste, Lola Daels, Elias Cafmeyer, Conrad Willems, Dieter Van Caneghem, David Helbich, Koen van den Broek, Veerle Michiels, Kasper De Vos, Freddy Tsimba en Karl Philips. Dreigen steden monotone artificiële biotopen zonder eigenheid te worden of dragen ze nog poëzie in zich? ‘Urban jungles’ waarin de mens vervaagt of woonplaatsen op mensenmaat?

De individuele werken stellen een  deel van de vragen maar het is ook de totale enscenering van Vansteenkiste, die het geheel een grote meerwaarde geeft. Je voelt de white cube niet maar dwaalt doorheen de artistieke beleving.

Nog t.e.m. 7 februari in cc De Steiger te Menen. Maar wie er niet geraakt kan de tentoonstelling ook hier virtueel bezoeken:  www.polygon360.be/citytrip

Author: Jan Leysen

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X