Een 360° rondleiding in een van de meest merkwaardige expo’s van 2020: Joke Raes en Jonas Vansteenkistes ‘Synergia’

Het blijft wat mij betreft een van de meest merkwaardige tentoonstellingen die ik heb bezocht in 2020, ‘Synergia’ in de Brugse Poortersloge. Ik schreef er samen met Annelies reeds een stuk over in een eerder bericht, maar de kunstenaars bieden nu de mogelijkheid om deze vroegtijdig afgesloten expo volledig opnieuw te bezoeken, virtueel weliswaar, vanuit de luie zetel.

Een mooie gelegenheid om sensaties en ervaringen opnieuw te beleven, ons geheugen op te frissen, of in te zoomen op werken waar we tijdens het bezoek onvoldoende tijd voor hadden – als je het geluk had persoonlijk door de kunstenaars rondgeleid te worden merkte je al snel dat een halve dag nog niet eens voldoende zou zijn om de helft van alle werken met hen te bespreken. Tijd die ons op een virtuele manier nu wel wordt gegund.

De expo mag dan nog een vroegtijdig einde hebben gekend, deze extensie ervan biedt het alvast een langer leven om in de aandacht te komen en te blijven van elke kunstliefhebber.

De virtuele omgeving biedt de mogelijkheid om de talrijke zalen te exploreren en er op het gemak door te grasduinen. Om van zaal naar zaal te gaan zal je de menubalk rechtsboven moeten gebruiken, maar eenmaal je in een zaal vertoeft kan je naar hartelust draaien, in- en uitzoomen en hier en daar wat extra info sprokkelen over een werk. Onderstaande zijn een aantal screenshot van de virtuele rondleiding (meer bepaalde beide studiocabinetten, de Heilige Ruimte, het Zwart Gewelf, de Liefdeskamer en de Zwart-Wit Kamer). Wil je er zelf doorheen stappen kan je dit via deze link alvast doen, te beginnen met de ingang.

Bereid je voor op een boeiende ontdekkingstocht!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X