Kunstenaars in quarantaine (slot): Luc Vandromme

In het begin van de lockdown vroegen we kunstenaars om een fimpje te maken van hun atelier, kwestie van op die manier nieuwe kunstenaars te kunnen ontdekken en te kunnen proeven van hun woon- en werkomgeving. We kregen meer dan 100 inzendingen binnen, waarvan de redactie er een 40tal selecteerden.

Nu de lockdown (gedeeltelijk) is opgeheven kunnen we weer op atelierbezoek. We eindigen dan ook onze reeks ‘kunstenaars in quarantaine’, in de hoop dat we ze over enkele maanden niet hoeven her op te starten, maar ook op zoek naar ideeën over andere manieren om kunstenaars zo’n filmpjes te laten maken. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven 😉 We willen alleszins alle kunstenaars bedanken voor de talrijke inzendingen. Mocht je niet geselecteerd zijn hopen we alvast op een volgende gelegenheid om jouw werk op een of andere manier aan bod te laten komen.

We sluiten deze reeks af met het merkwaardige initiatief van Luc Vandromme:

Sinds 26 februari (toen het virus in Frankrijk al toesloeg, maar nog niet zo zeer in België) probeer ik gedurende 100 dagen het virus als een hedendaagse toreador op de knieën te krijgen. Net als bij de stierenvechter is het rode doek mijn wapen.

Of het (blijvend) geholpen heeft weten we nog niet, maar wie niet waagt…

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. In Lockdown onze vriend gemist maar hij had het heel druk met covid 19 Olé Luc💃

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X