Ontdek nieuwste werk van street artist ROA op universiteitsgebouw Gent

Dinsdag 16 juni werkte de wereldwijd geprezen muralist ROA zijn meesterwerk af op de gevel van het Gents Universiteitsmuseum (GUM). ROA liet zich voor zijn onderwerp inspireren door de uitzonderlijke collecties en verhalen van het GUM. Samen met de onthulling van dit unieke werk, kondigt het GUM ook aan dat de deuren (uitgesteld) zullen opengaan tijdens een feestelijke ‘coronaproof’ openingsmaand in oktober.

Skeletten van 290 m²

Het GUM staat midden in Gent, de geboortestad van ROA, en een belangrijk deel van de natuurhistorische collecties zitten in de depots onder het museum verborgen. Dus de inspiratie lag letterlijk op enkele meters van het kunstwerk te rapen.

Dit kunstwerk op een wand van 290 vierkante meter wordt een trekpleister voor liefhebbers van street art van over de hele wereld en een paradepaardje voor het nieuwe GUM, dat hiermee de titel ‘Forum voor Wetenschap, Twijfel en Kunst’ waarmaakt. Het kunstwerk is deels te zien vanaf de straat, maar het is vanuit de Plantentuin (die op 6 juli heropent) dat je een uniek zicht op het gehele werk verkrijgt.


Het GUM (Gents Universiteitsmuseum) zou eind maart de deuren feestelijk openen. Er werden duizenden bezoekers verwacht. Maar corona besliste daar anders over. Nu kondigen het GUM en de UGent aan dat het nieuwe wetenschapsmuseum, een ‘Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst’, de deuren feestelijk en ‘coronaproof’ zal openen van zaterdag 3 t.e.m. zaterdag 31 oktober 2020. Het hele programma met gratis bezoek aan het nieuwe museum, workshops, artistieke performances en veel meer komt begin september online en zal enkel toegankelijk zijn na online reservatie. Het GUM breit ook een online luik aan de openingsmaand.

Meer info over de openingsmaand van het GUM vind je via deze link.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X