Virtual Reality tentoonstellingen (#1): SCREEN IT, Hasselt

Van de nood een deugd maken… Redelijk wat tentoonstellingen zijn ook online in een nagenoeg ‘real life’ ervaring te bezoeken. Niet enkel grote musea overigens, ook lokale evenementen en galerijen passen Virtual Reality toe om hun bezoekers online een alternatief te bieden voor een fysiek bezoek aan de tentoonstelling. We gaan komende dagen even op onderzoek uit…


Bij SCREEN IT, de tentoonstelling rond media in Hasselt en Genk, werkten ze al sinds 5 januari aan de virtuele beleving.

“Wanneer we vorig jaar nog profetisch orakelde met SCREEN IT dat we allemaal 80% van onze tijd verbonden zijn met een scherm hadden we geen idee dat nog geen drie maanden later dat nog een pak meer ging worden”, zegt Pieter Jan Valgaeren, artistiek directeur van de expo. “Daarom hebben we heel hard gewerkt om ons festival volledig te digitaliseren. Niet alleen een  3D captatie maar ook een echte virtuele rondleiding met explainer filmpjes per kunstwerk. We passen ons aan aan de situatie maar willen zeker ook zo opnieuw het debat starten over hoe hedendaagse kunst ook online boeiend kan worden ontsloten”.

Je kan dus vanaf heden helemaal gratis, digitaal, in 3D en vanuit uw zetel genieten van de twee centrale tentoonstellingen ! 

(klik op het beeld om toegang te krijgen tot de VR tentoonstelling)

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X