Nieuw werk van Kati Heck virtueel te bezoeken op Frieze Viewing Room

Frieze New York 2020 is geannuleerd, maar werd vervangen door Frieze Viewing Room, een ambitieus nieuw digitaal initiatief dat gebruik maakt van augmented reality (AR) om bezoekers de mogelijkheid te bieden om kunstwerken virtueel te bekijken.

Een van de galerijen die normaal op de beurs zou staan, maar nu gebruik maakt van de virtuele toepassing, is Tim Van Laere Gallery die er nieuw werk van Kati Heck presenteert. Heck creëerde een nieuwe reeks schilderijen en tekeningen waarin ze mensen portretteert die bezig zijn met het voltooien van hun eigen missie. De werken zijn met elkaar verbonden door hun kleuren, inhoud en terugkerende details. 

Kati Heck gebruikt een rijk palet aan referenties. In bijvoorbeeld  Ins Dunkel! portretteert Heck zichzelf met een wolvenbeen, een verwijzing naar Herman Hesse’s Steppenwolf. Hiermee wil ze de dubbelzinnigheid van ons bestaan duiden, waar onze wilde natuur in contrast staat met onze opgelegde cultuur en opvoeding. In Steppenwolf vertelt Hesse het verhaal van Harry Haller, die naast zijn leven als journalist ook als wrede wolf door de steppe van de wereld zwerft. Die fascinatie voor dubbelzinnigheid en schizofrenie is ook terug te vinden in andere facetten van Hecks werk.

Een rijke, fascinerende symboliek.


De virtuele beurs Frieze Viewing Room loopt van 8 tot 15 mei. Ontdek het hier!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X