Open call voor kunstenaars: zet jouw kunst in de kijker in deze moeilijke tijden

Met het uitstellen, of zelfs de volledige annulatie van talrijke tentoonstellingen en kunstevenementen missen veel kunstenaars een kans om hun werk te tonen aan kunstliefhebbers en -verzamelaars. Daarom wil TheArtCouch jou een unieke kans bieden om dit wel te doen!

Wat moet je doen?

Neem een filmpje op van maximum 1 minuut, waarin jouw atelier, jouw nieuwste (zelfs onafgewerkte) werk of jouw leven als kunstenaar in quarantaine in beeld wordt gebracht. Wees gerust creatief, speels, ernstig of ten einde raad. Woord hoeft niet (maar mag), enkel beeld en wat achtergrondmuziek. Maar maak het boeiend voor de kijker!

En schrijf er gerust een woordje bij over waarom je deelneemt, of hoe het voelt om als kunstenaar in quarantaine te leven. Al is dit geen criterium om geselecteerd te worden.

PS: Het is de bedoeling om een actueel filmpje te maken om jouw huidige toestand in beeld te brengen. Reeds bestaande (promo)films worden niet in aanmerking genomen!

Wat gebeurt er met jouw inzending?

Eenmaal we voldoende materiaal ingezonden krijgen maakt de redactie van TheArtCouch een selectie van de interessantste inzending. Om de 2-3 posten we er eentje van. Ben je niet in de selectie van de dag? Geen nood, we houden de inzendingen bij, dus het kan best zijn dat je de dag erop bij de selectie hoort.

De geselecteerde inzending wordt op de website geplaatst, gedeeld op onze sociale mediakanalen (+10,000 volgers) en komt in de volgende wekelijkse nieuwsbrief (2,300 abonnees). Het komt ook op ons Youtube-kanaal te staan.

Is er een deadline?

Niet echt. Deze actie blijven we voeren zolang de lockdown, of hoe je het ook wil noemen, van kracht is. Maar, gezien de einddatum niet gekend is, aarzel niet te lang!

Hoe deelnemen?

Stuur je filmpje via Wetransfer op naar frederic@theArtCouch.com. We laten je zo spoedig mogelijk weten of / wanneer jouw bijdrage wordt geplaatst.

Een voorbeeld?

Carmen De Vos stuurde ons een tijdje geleden, in heel andere omstandigheden en ter promotie van TheArtCouch Magazine#3, waarin een artikel over haar werk verscheen, dit filmpje op van haar werkplek. Jouw inzending hoeft uiteraard hier niet op geïnspireerd te zijn, het dient enkel als voorbeeld. Laat je creativiteit de vrije baan!


Mis deze kans niet om jouw kunst in de belangstelling te plaatsen in tijden waar het moeilijk is om nog door veel kunstliefhebbers te worden ontdekt!

Heb je nog vragen hierover? Stuur ze gerust naar: frederic@theArtCouch.com

Veel succes!


Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

 1. Dag Art-Couch-team,

  Een heel tof initiatief dat kunstenaars gepromoot worden :-D!
  Zeker nu de tentoonstelling uitgesteld of afgelast worden. Graag zou ik aan de mensen tonen hoe mijn atelier eruit ziet met mijn potten vol penselen en verfkoffertjes. Ook de laatste schilderijen waar ik aan bezig ben :-).

  Kunstzinnige groeten
  Melanie

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X