De cosmos op menselijk formaat… interessante nieuwe reeks van Annemie Augustijns tot 29 oktober bij Valerie Traan

Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited’, zei Einstein ooit. Het bood fotografe Annemie Augustijns een uitmuntend uitgangspunt om op zoek te gaan naar hoe de ‘kennis’ van de cosmos door de mensen ‘herbedacht’ wordt in beelden en objecten allerhande, van schaalmodellen in musea, tot installaties voor raketlanceringen, telescopen, laboratoria, etc. Een ontdekkingstocht dat het midden houdt tussen wetenschap en menselijke creativiteit, “I feel a breeze from other planets” biedt een interessante kijk achter de schermen van laboratoria en wetenschappelijke instellingen, met een heel eigen invalshoek:

“Ze wijst ons op nieuwe verbanden die de fragiliteit en de geleefde werkelijkheid tonen van deze schijnbaar van objectiviteit en systematiek overladen wetenschappelijke omgevingen. Van die omgevingen toont ze ons de dagelijkse realiteit met al haar improvisaties en fantasieën die als een patina bovenop de conventies en ambities van een technologisch, wetenschappelijk en ideologisch project – de verovering van de kosmos – komt te liggen”.

Een interessant vervolg op een fotografe die ik reeds leerde kennen op ‘Art in Stationstraat’ in Aalter een aantal maanden terug.

radiotelescopes-france-kopie

Radiotelescope, France

spaceship-snowstorm-russia

Spaceship Snowstorm Russia

the-earth-2-germany-srgb

The Earth #2 Germany

the-moon-1-belgium

The Moon #1 Belgium

De tentoonstelling “I feel a breeze from other planets’ loopt nog tot 29 oktober bij Valerie Traan Gallery in Antwerpen, klik hier voor alle info!

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X