De subtiele beeldtaal van Sanne De Wolf nog tot 28 mei bij Shoobil

Deze avond opent bij Shoobil een tentoonstelling met werken van Sanne De Wolf, wiens werk eerder reeds bij Pedrami Gallery te zien was.

Bij Pedrami toonde ze een installatie met honderden gipsen en porseleinen benen zonder romp, een stille, poëtische dialoog vormend. Bij Shoobil is een diverser overzicht van haar kunnen te zien, en dat loont alleszins ook de moeite. We zullen er vanavond niet bij zijn, maar hopen binnenkort contact te hebben met de kunstenares. Dus blijf ons volgen voor meer!

sanne-expo-3

 

Mocht je niet kunnen wachten posten we hier alvast de presentatie van de kunstenares door de galerij:

“In haar materiaalonderzoek streeft Sanne De Wolf er steeds naar om het immateriële zichtbaar te maken. Dit leidt tot een subtiele beeldtaal die uiterst fragiel en poëtisch is. In haar werk duikt de menselijke gedaante op in sculpturen in gips, albast en porselein. Vaak zijn het louter fragmenten van dat menselijk lichaam: stukjes huid, botten, haar, …
Andere texturen benadrukt ze door onder meer grafische patronen in fijn of grofmazige weefsels te weven of borduren. 
Ze stelt deze texturen graag tegenover of naast oude teken- en taalsystemen en laat deze soms als het ware in elkaar overvloeien.

Het worden lijnen of verbindingen die metafoor staan voor deze in het sociale weefsel. Ze verbindt heden en verleden en knoopt uiteenlopende tijdslijnen en energieën aan elkaar en brengt zo een synergie tot stand tussen materie, tijd en energie en communiceert ze op een treffende manier over haar ideeën rond sociale betrokkenheid en onze sociale verantwoordelijkheid tot de ‘ander’ en maant ze de toeschouwer aan tot vertraging en verstilling.”

sanne-expo-5

57219475-33ea-4ecf-9293-2423855d50d9

5d971f56-edda-446e-bff1-ac5a274fb66f

sanne-expo-4

6667da0b-525d-4f84-92bd-6eb03a40cfb0

 

De tentoonstelling loopt nog tot 28 mei bij Shoobil, Museumstraat 4 in Antwerpen. Klik hier voor alle info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X