Ontdek jong talent op Stimulans 20 in Kortrijk – Expoflits #6

De tweejaarlijkse ‘Wedstrijd voor jonge Vlaamse kunstenaars’ Stimulans is aan z’n 21e editie toe. Negenzestig kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel stuurden een dossier in en zevenentwintig werden geselecteerd door de professionele jury. Het resulteert in een sterke en gevarieerde tentoonstelling met zesenvijftig werken op twee historische locaties. De expo is veelzijdig en vaak verrassend.

Onze highlights:

/1/ Geerke Sticker

Het werk van Geerke Sticker is een ware revelatie. Ze toont een sculptuur gemaakt uit gips, hout en smout. Het is het negatief van de woonkamer van de boerderij die al generaties lang het hart is van haar familie. Jaarlijks dient er een laag smout (we zijn in de Westhoek) op het werk aangebracht en zo verzamelt het werk jaar na jaar stof en DNA. Een prachtige en poëtische ode aan haar roots. Mis zeker haar tweede werk in de aanpalende ruimte niet: een kabinet met sierobjecten en sporen van huiselijkheid gesculpteerd uit mest. Deze vruchtbare voedingsbodem zorgt voor natuurlijke begroeiing en brengt de ‘vergeten’ decoratie-elementen weer tot leven. Dit is zonder meer Waaaw!

/2/ Sarah De Vos

De Leuvense schilderes Sarah De Vos vinden we ook reeds in TheArtCouch magazine #5 (bestel hier). In Kortrijk sprokkelt ze een eervolle vermelding met drie schilderijen (olieverf en epoxy op hout). Ik was eerder al gevallen voor haar signatuur: je denkt eerst voor een bewerkte foto te staan maar beseft dan dat het meesterschap van De Vos je misleidt. Het werk blijft intrigeren, haar beeldtaal is raak en verfijnd. Ze slaagt er telkens weer in je met één beeld vast te grijpen. De betovering van vakmanschap en schoonheid. 

Sarah De Vos, Flash
Sarah De Vos, GIN

/3/ Lisa Foster

Lisa Foster woont eveneens te Leuven. Ze studeerde animatiefilm aan het KASK, waar ze in 2018 afzwaaide. Haar werk biedt een heerlijke verfrissing. Een groot tekentalent! De jury evalueert terecht: “zowel kleurgebruik als compositie, alles zit juist. Haar werk heeft vele kwaliteiten en werkt zeer aanstekelijk.”. In Stimulans vergast ze ons op een print en twee schilderijen. Maar haar digitale animatiefilm Heen en weer is zonder meer een prachtwerk! Zet je, kijk en geniet. Doe het nog maar eens, het zal je niet spijten.

Lisa Foster, La Liberté
Lisa Foster, Model Works

Ga dat zien want…

  • Op deze expo is veel vers en steengoed talent te ontdekken!
  • De twee historische locaties, het Dormitorium en de Paardenstallen, zijn een mooi surplus!

Praktisch

Nog tot 16 augustus te Kortrijk.
Voor praktische info: www.stimulanskortrijk.be 
Gratis toegang bovendien!


#EXPOFLITS 
Deze zomer willen we de kunst een extra hart onder de riem steken. TheArtCouch gaat voorproeven op tentoonstellingen in eigen land die absoluut de moeite waard zijn en kiest telkens een paar teasers voor het publiek. Wil jij ook jouw evenement in de kijker zetten? Ontdek hier meer.

Author: Jan Leysen

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X