The Wunderwall Brussels is in de ban van Stijn Bastianens verbeeldingskracht

Met zijn excentrieke beeldtaal brengt schilder en graficus Stijn Bastianen iedere kijker in beweging. Absurde motieven brengen je naar een mentale zone waar herkenning en bevreemding hand in hand gaan. Een sfeer die eveneens wordt versterkt door verschillende technieken en materialen op een eclectische manier te hanteren. Fantasie en vrije expressie brengen schepper en toeschouwer bijeen in een onlogische, surreële context.    

Tijdens het creatieproces krijgt het brein van de kunstenaar vrij spel. Uiteenlopende aspecten van Bastianens persoonlijke leefwereld worden in zijn denkproces gedeformeerd. Al puzzelend brengt hij zijn geestelijke brokstukken samen en schildert vervolgens een compositie die de grenzen van de waarneembare wereld overschrijdt.

‘snake grouphug’ 30x40cm 2020
‘how to paint your cat’ 30x40cm 2021

De schilderijen van Bastianen zijn het resultaat van een strijd tussen improvisatie en coördinatie die resulteert in een buitengewone picturale gelaagdheid. De imaginaire beelden triggeren iedereen op een andere manier. Het werk laat ons vaak lachen en kan tegelijk onze persoonlijke herinneringen en emoties weerspiegelen. Bastianens artistieke keuze voor aan de slag te gaan met verschillende materialen en technieken plaatst zijn werk buiten de traditionele schilderkunst. Zijn denkbeeldige motieven en rijk kleurenpalet laten ons vaak denken aan zowel hedendaagse graffiti als oude strips en cartoons.


Tot en met 9 augustus is bij The Wunderwall in Brussel het werk van Stijn Bastianen te bewonderen. De selectie kunstwerken kunnen fysiek bekeken worden op het Sainctelettesquare 4, in de nabijheid van KANAL – Centre Pompidou. Of ontdek digitaal het werk van Bastianen en vele andere kunstenaars op de website van The Wunderwall.

‘de penseelsnor’ 24x30cm 2021
‘My private place’ 40x50cm 2020
‘The hobbypainter duck’ 50x60cm 2020
‘the horsehaters’ 30x40cm 2020

Stijn Bastianen in zijn atelier

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X