Een kijkje in het schetsboek van… Danielle Luinge

Is er iets enigmatischer dan het schetsboek van een kunstenaar?… De plaats waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe ideeën, waar nieuwe wendingen in een nog onzekere plooi vallen, waar prille kiemen van een mogelijk meesterwerk wortel schieten in een nog onvruchtbare grond?

Maar hoe zit het werkelijk? Welke band smeedt de kunstenaar met zijn schetsboek? Laat hij ruimte voor fouten, mislukkingen, of probeert hij zo scherp mogelijk het finale resultaat te benaderen? Nieuwsgierig als we zijn, gaat TheArtCouch de komende maanden op onderzoek uit.

 

Deze week: Danielle Luinge

Deze week mochten we een kijkje nemen in het schetsboek van Danielle Luinge. Benieuwd of de rijke symboliek in haar werk een oorsprong vindt in haar schetsen. Danielle geeft toe niet zo gek veel op basis van schetsen te werken, ‘het grootste schetsboek zit in mijn hoofd’. Niettemin houdt ze een soort dagboek bij in schetsen, die haar af en toe inspireren voor haar grotere werken. Het vormt een vruchtbare grond voor andere ideeën. Hierin kan ze in alle vrijheid experimenteren. In alle veiligheid ook, gezien het boek ook dicht kan, wat met een schilderij wat moeilijker is.

‘Dagboek’ mag je trouwens letterlijk nemen. Danielle neemt voor haar dagboek echte boeken als basis, waarvan ze de tekst grotendeels overkleurt, maar af en toe een zin of een titel uit de tekst laat staan. Het effect is enigszins speels, ondanks de duistere thematiek van haar beelden, alsof ze een soort tegengewicht wou bieden aan het geheel. Enigmatisch blijft het alleszins…


schets_danielle4

schets_danielle5

schets_danielle6

schets_danielle7

schets_danielle9

schets_danielle8

schets_danielle10

 

Danielle zal te zien zijn op de tentoonstelling ‘Inner Mind’ georganiseerd door het PAK, van 19 mei tot 30 juni 2017 in het cultuurcentrum De Haan. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X