De veelzijdigheid van Marc Maet in twee tentoonstellingen

Liefhebbers van het werk van Marc Maet hebben de komende weken minstens twee redenen om zich te verheugen. Vooreerst start op 11 maart een tentoonstelling bij Galerie De Buck in Gent, met tekeningen, aquarellen en collages van de kunstenaar. De zoon van Marc Maet, Leo Maet, geeft toelichting:

“Marc Maet noemde zijn tekeningen zijn visitekaartjes, maar hij kwam er paradoxaal genoeg zelden mee naar buiten. De schilderkunst slorpte hem te zeer op. In zekere zin genoot hij nochtans meer van het tekenen, omdat hij het meer als een spel zag. Naar de schilderkunst verwees Marc Maet weleens als zijn huis met tochtige ramen. Dan was de tekenkunst misschien veeleer zijn idyllische zomerverblijf.

Slechts eenmaal exposeerde de kunstenaar een serie tekeningen, in 1999 in de galerie Croxhapox in een duo tentoonstelling met de toen nog relatief onbekende Michäel Borremans. Kleine tekeningen waren er met spelden hoog aan de muren opgehangen.

De erfgenamen van Marc Maet, zijn vrouw en twee zonen, willen zijn werk verder in leven houden.

Zijn schilderijen reizen de wereld rond met de Roberto Polo Gallery, Brussels. Maar ook zijn tekeningen dienen gezien en verspreid te worden. Marc Maet gaf jarenlang les aan de Academie in Gent en droeg zijn studenten op handen. Hij zou niets liever hebben dan dat hij ook na zijn dood jonge kunstenaars kan blijven inspireren. Zijn tekeningen aquarellen en collages zijn daartoe alvast zijn visitekaartjes. U kunt ze binnenkort bekijken in de S & H DE BUCK GALERIE in Gent. De opbrengst van de expo zal gebruikt worden om het oeuvre van Marc Maet verder te conserveren en te restaureren”.

Leo Maet

 

Daarnaast zullen schilderijen van Marc Maet vanaf 12 april te zien zijn bij Roberto Polo Gallerie, in de groepstentoonstelling ‘Painting after postmodernism: Belgium – Italy – USA‘, een beetje een verderzetting van het onderzoek naar postmodernisme in België en de VS, die resulteerde tot het gelijknamige boek.


De tentoonstelling OUI-NON met tekeningen, aquarellen en colleges van Marc Maet zijn van 11 maart tot 8 april te zien in Galerie De Buck. Klik hier voor alle info.

De groepstentoonstelling Painting after postmodernism: Belgium – Italy – USA is te bezoeken van 12 april tot 16 juni bij Galerie Roberto Polo. Klik hier voor alle info.

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X