De ziel van een kunstenaar… Andrea Kowch over haar kunst

Het is steeds uitkijken naar nieuw werk van de Amerikaanse Andrea Kowch. Niet enkel om het feit dat ze zo zeldzaam zijn -dat komt omdat ze heel lang aan haar doeken werkt- maar vooral omdat ze steeds verfrissende en intrigerende beelden opleveren. Dat komt dan weer omdat ze het resultaat zijn van een combinatie van natuurlijke, realistische elementen -de ruigheid van de Amerikaanse midwest– en een ongebreidelde fantasie, dat ontspruit uit een rijk en nagenoeg grenzeloos innerlijk leven.

Veel dankbaarheid en nederigheid ook, zo blijkt uit het interview (helemaal) hieronder, waar ze haar werk The Courtiers uit 2016 uitlegt. Het bevat enkele wijze levenslessen voor alle kunstenaars. “Painting is my oxygen“, vertelt ze er. Uit de ontstaansgeschiedenis van dit werk blijkt alleszins hoe uit elke sprankel, elke impuls uit het ‘echte’ leven, een nieuw beeld kan ontstaan, met vele lagen en betekenissen. Het vergt een kunstenaar om die te onthullen, en er nieuwe beelden uit te vervaardigen.

Mocht je als verzamelaar interesse hebben in haar werk zal je geduld moeten opbrengen, haar werk is meestal al uitverkocht nog voor het wordt gemaakt…

Geniet van een selectie van haar recente werk, maar bekijk zeker ook het video-interview over The Courtiers eronder!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

2 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X